Zo organiseert u de perfecte winterbarbecue!

Zo organiseert u de perfecte winterbarbecue!

Barbecueën in de winter is iets wat we steeds vaker zien. De gezelligheid die een winterbarbecue met zich meebrengt wordt ongekend populair en vele mensen waarderen het. Wat is er nou lekkerder dan genieten van een barbecue in de ‘koude’ winter? Met warme drankjes en warme gerechten zorgt u ervoor dat de kou meteen vergeten is. In dit blog geven we u tips over hoe u het beste een winterbarbecue kunt organiseren.

Aankleding
Creëer een winterse sfeer met o.a. verlichting, vuurkorven en fakkels. Dit zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor heel veel gezelligheid. Het mooiste is natuurlijk, wanneer mogelijk, om het in uw eigen tuin te organiseren. Hiervoor is het belangrijk om te weten hoeveel gasten er komen. Om uw gasten in de watten te leggen, kunt u ervoor zorgen dat er dekentjes zijn om uw gasten een warm met behaaglijk thuisgevoel te geven. Al met al kunt u met wat aankleding op allerlei manieren uw gasten het naar hun zin te maken.

Warme dranken
Bij een winterbarbecue horen uiteraard winterse dranken. Voorbeelden hiervan zijn bokbieren en glühwein. Dit sluit ook goed aan op de winterse gerechten vanaf de barbecue. Wat het ook altijd goed doet tijdens winterse taferelen is warme chocolademelk met slagroom, dit mag niet ontbreken!

Winterse gerechten
Winterse seizoensgerechten maken de winterbarbecue compleet. Wild is vooral in deze periode favoriet en wat ons betreft echt een aanrader! Dit zorgt voor een sterkere winterse sfeer. Naast gerechten zoals pulled pork, eendenborst en hert doet Hollandse snert het ook altijd goed op zulk soort gelegenheden.

De juiste barbecue
Anders dan bij een zomerse barbecue is het verstandig om in de winter te kiezen voor een keramische dubbelwandige barbecue. Belangrijk is om deze uit de wind te zetten en er rekening mee te houden in welke richting de rook waait.

Wilt u een winterbarbecue organiseren? Wij helpen u graag met onze BBQ-pakketten. Neem voor meer informatie contact met ons op via info@cateringcorjansen.nl of bel naar 071-4072998.